Jaaroverzicht 2022

Flanders Business Circle heeft in 2022 een heel gevarieerd en interessant programma kunnen brengen aan onze leden.

Door de laatste fase van Covid konden we helaas geen nieuwjaarsreceptie organiseren.

Onze eerste avond 21 maart 2022 planden we met Jean-Marie Dedecker, maar die zegde op het laatste moment af, en dank zij de grote inspanningen van onze voorzitter kregen we toch een memorabele avond met Tom Van Grieken.

Respect voor ieders mening maakte dat er goede discussies konden gevoerd werden.

25 april luisterden we naar de heel enthousiaste, ecologische ondernemer Pieter Loose. Met zijn beursgenoteerd bedrijf Ekopak (hoofdzetel in Tielt) is hij een pionier in Vlaanderen én de wereld.

13 juni heel ander thema – Robotchirurg Dr Philippe Van Trappen hield een heel onderhoudend en met humor doorspekt exposé over de evolutie van robotchirurgie. Het was schitterend weer, en na het aperitief op het terras konden we na de spreker en diner ook napraten in zomerse sfeer buiten.

Onze zomeractiviteit organiseerden we 22 augustus bij ons lid van het eerste uur Joost Danneels, die hoofdman is van de 700 jaar oude Sint Joris Schuttersgilde.

Ook die avond hadden we prachtig weer, en nadat iedereen de kruisboog eens mogen testen had, werd het een heel gezellige barbecue met côte à l’os à volonté… Enkele genodigden konden we zo overtuigen om onmiddellijk een lidmaatschap aan te gaan.

Maandag 10 oktober kozen we voor een interview formule: polyvalent bestuurslid Koen De Fauw had als gast afscheidnemend voorzitter van Unizo Brugge Hendrik Vermeulen. Ook onze leden lieten zich opmerken met pertinente vragen die hen als ondernemers zorgen baren.

Omdat de actualiteit kansen biedt om een interessante avond te organiseren, hielden we maandag 12 december een panelgesprek over het #WK2022.
Gewaardeerd en gerespecteerd journalist Jeroen Sap modereerde op originele wijze een heel gevarieerd, hoogstaand debat over voetbal in al zijn aspecten.
De rustige en ervaren ex Club Brugge trainer Adrie Koster bracht voor kenners en leken nieuwe inzichten – daarbij heel mooi aangevuld door Jimmy De Wulf, T2 bij Cercle Brugge.

En net als bij alle vorige edities, konden we ook deze keer genieten in Clos du Midi van de gerechten en de passende wijnen.