Maandagavond 20 februari – gastspreker Filip Tilleman

Beste FBC leden

Na een geslaagde Kick Off in domein De Cellen zijn we klaar om 2017 aan te vatten.
We keren terug naar onze vertrouwde stek, Clos Du Midi.

Spreker MEESTER FILIP TILLEMAN

“ONTSLAG OM DRINGENDE REDENEN”

Het is de ultieme sanctie en noodrem in het arbeidsrecht. De wetgever heeft dan ook strenge vormregels uitgevaardigd en de rechtspraak aanvaardt niet zo maar dat zelfs zware feiten een dringende reden zijn.

Filip Tilleman zal dit met voorbeelden recht uit de praktijk in de verf zetten en aangeven waar de valkuilen zich situeren.

Arbeidsrecht is voor vijftig procent psychologie en voor vijftig procent recht.   Wie heeft gelijk en hoe gaat het in zijn werk.  Een boeiende blik van een topadvocaat aan de hand van de praktijk.

Advocaten Filip Tilleman en Herman Van Hoogenbemt zijn al meer dan 25 jaar gepassioneerd door arbeidsrecht. In 1999 richtten zij hun advocatenkantoor Tilleman – Van Hoogenbemt op. Zij kozen er daarbij bewust voor zich te specialiseren in arbeidsrecht. Filip Tilleman: “Recht is een enorm complex gegeven. Wil je op topniveau advies kunnen verlenen, ben je wel verplicht je te specialiseren.”

Een persoonlijke aanpak draagt het advocatenkantoor hoog in het vaandel. Filip Tilleman: “Je kan geen zaak verdedigen als je ook niet de menselijke kant ervan kent. Onze absolute stelregel is ook dat we voor driehonderd procent achter een zaak moeten staan. We moeten ervan overtuigd zijn dat de zaak het verdedigen waard is. Niemand heeft er wat aan als we onze klanten een rad voor ogen draaien. Als advocaat heb je hierin een belangrijke opdracht. Je moet het durven zeggen als een klant geen schijn van kans maakt. Dat is niet altijd makkelijk en leuk om te doen, maar eerlijk duurt het langst.”

Volgens Filip Tilleman is het als advocaat essentieel om een adviserende rol op te nemen en zoveel mogelijk preventief te werken en problemen te vermijden door een vertrouwensrelatie met de cliënten op te bouwen. Filip Tilleman: “We streven ernaar dat mensen bij ons aankloppen vanaf het moment dat ze aanvoelen dat een bepaalde situatie problematisch kan worden en niet pas als er reeds een dagvaarding is. We vragen expliciet om ons op tijd te contacteren. Daarbij zoeken we steevast naar een praktische oplossing. We geven korte en krachtige adviezen en overrompelen onze cliënten niet met paginalange argumenten. Op die manier kan je ook kostenbewust werken.”

Praktisch:
inschrijven
Samenkomst vanaf 19h voor het aperitief……Diner vanaf 19h45……….op het u welbekende adres van CLOS DU MIDI – Gistelsesteenweg 348 – 8200 Brugge (naast Carrefour Sint-Andries)